Nevalovit karton

Podjetje

Lucaprint S.p.a.

pdf

Lucaprint skupina spada med 10 največjih proizvajalcev kartonske embalaže iz nevalovitega kartona in deluje v papirni in grafični industriji več kot 60 let. Podjetje ima sedež v Vicenzi, v Italiji. Svojim kupcem nudi celovite rešitve v industriji oblikovanja in tiskanja zloženk ter storitve v multimedijskem sektorju, kot so izdelovanje katalogov, brošur, knjig.

V podjetju so specializirani v potisku offset. Projekt izvedejo od študije začetnega koncepta strukturnega oblikovanja proizvoda, do realizacije vzorcev, priprave orodij za potisk ter vse do izdelave izdelka in transporta do kupca. Kupcu ponujajo kreativne celostne rešitve, ki zahtevajo na rastočem trgu nekaj drugačnega in inovativnega.

V podjetju Lucaprint imajo napredno tehnologijo za izdelavo zloženk:

- 5 sodobnih linij za potisk z lakiranjem, ki zadovoljujejo najzahtevnejše grafike
- 6 linij za izreze z orodjem, ki izrežejo do formata 160x120 cm
- Linije za nameščanje plastičnih okenc
- Linije za izrez posebnih robov, kjer se nameščajo razni materiali npr. rezila za na alu folijo itd.
- 7 linij za lepljenje

V podjetju se lahko pohvalijo s številnimi certifikati zaradi katerih je podjetje prisotno v vseh panogah.
Pridobljene imajo naslednje certifikate: UNI EN ISO 9001, UNI EN ISO 14001, UNI EN 15593, UNI EN ISO 22000 in FSC.
Produkti podjetja Lucaprint so prisotni v različnih panogah: v industriji hrane in pijač, v slaščičarski panogi, v neživilski industriji, v panogi zdravje in lepota, optiki ter v ostalih panogah.
Vsako leto se udeležujejo tekmovanj, ki ga organizira Pro Carton, to je evropsko združenje uporabnikov kartona, kjer spodbujajo vsevečjo uporabo kartona kot ekonomsko in ekološko uravnoteženo embalažo.
Pro Carton vsako leto organizira ECMA Carton Award, ki je najpomembnejše letno tekmovanje na evropski ravni v industriji embalaže.
Lucaprint je s svojimi inovativnimi izdelki prejel že vrsto pomembnih nagrad.

Več o proizvajalcu: LUCAPRINT