Plastični zamaški

Podjetje

Cds

pdf

V grupaciji podjetij CDS (www.cdssrl.it) proizvajajo široko paleto standardnih plastičnih zamaškov za embalažo PET in za steklenice, premera od 28 mm do 50 mm. Izdelujejo zamaške za vode in sokove, za gazirane pijače, mlečne izdelke in olja. V grupaciji je podjetje CDS, ki se nahaja v kraju Piacenza v Italiji, Viroplastic beverage, ki je lociran v Calenzanu, v okolici Firenc v Italiji, Viroplastic CZ, na Češkem ter podjetje Manufacturas Inplast, ki se nahaja v Španiji.
Popolna zveza specifičnosti proizvoda, proizvodnega procesa ter logistike, postavlja podjetje med vodilna podjetja na področju proizvodnje plastičnih zamaškov za PET embalažo. Projektiranje, avtomatizirana proizvodnja, ki uporablja tehnologijo vbrizgavanja in kompresije, kontrola kakovosti in popolnoma avtomatizirana linija za pakiranje, zagotavljajo gladek pretok dela, ki temelji na znanju in izkušnjah pridobljenih v 40. letih delovanja.

V grupaciji ponujajo:

- najvišjo stopnjo prilagajanja: barvne zamaške, graviranje ter tiskanje do 3 barv (tampografija),
- visoka raven podpore zagotavlja kupcem učinkovito pomoč pri reševanju težav in pripomore k najboljšemu rezultatu pri uporabi izdelkov
- nenehno iskanje izboljšav v vseh sektorjih
- zamaški so vedno bolj "lahki", z ustrezno učinkovitostjo ter z nižjimi stroški in manjšim vplivom na okolje
- uporaba materialov in barv primarnih in certificiranih podjetij
- študije, raziskave in oblikovanja inovativnih izdelkov
- stalno izvajanje sistema kakovosti
- prilagodljivost proizvodnje glede na potrebe kupcev

Izdelki dosegajo najvišje standarde kakovosti in varnosti. V grupaciji so pridobili certifikate ISO 9001, BRC/IOP, poleg tega pa je podjetje v skladu s standardi PepsiCO.

V grupaciji CDS skupno proizvedejo 6 milijard zamaškov na leto. To je 14.000 ton zamaškov HDPE in 270 ton zamaškov PP, kar predstavlja več kot 40 MIO prometa na letni ravni. CDS grupacija ima stranke razpršene po celi Evropi, največ pa so prisotni na območju srednje in vzhodne Evrope.

Več o proizvajalcu: CDS

Podjetje

Viroplastic

pdf

Podjetje Viroplastic Srl Italija (www.viroplastic.it) je specializirano za proizvodnjo plastičnih zamaškov za kozmetiko, osebno higieno, za detergente in za prehrambene izdelke, tako za plastenke kot tudi za steklenice.

V podjetju so razvili tudi zamaške za jedilna olja. Naj poudarimo, da so tudi eni redkih proizvajalcev v Evropi za zamaške 18-litrskih balonov, ki se uporabljajo za hlajeno in mlačno vodo, večinoma v poslovnih objektih. V proizvodnji podjetja so specializirani tako za standardne kot tudi za prilagojene izdelke. Podjetje Viroplastic je bilo ustanovljeno leta 1982, kot hčerinska družba ob že delujočem podjetju SiLo Lorini inc., vodilnem podjetju za izdelavo orodij za pihanje in brizganje plastike. Viroplastic deluje v skladu s stalnim razvojem trga v sinergiji s podjetjem SiLo Lorini, kjer zadovoljujejo tudi najzahtevnejše stranke pri razvoju novih projektov. Zahvaljujoč stalnim izboljšavam kakovosti, primarnim ciljem družbe in zahvaljujoč izdelkom, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in varnosti, je Viroplastic v letu 2001 pridobil certifikat kakovosti UNI EN ISO 9001/2000. Viroplastic ima 16 strojev za brizganje 50/300 ton, od tega tri za bi-material in 4 linije za sestavljanje več različnih komponent kot so zamaški jedilnega olja, palčke za dezodoriranje, zamaški za vodo itd.

Tovarna obsega 5000 m2 pokritih površin. Za zagotovitev visoke standardne kakovosti, je proizvodna oprema v podjetu Viroplastic opremljena z visoko avtomatiziranim sistemom in vsak izdelek je predmet strogih pregledov.

Več o proizvajalcu: VIROPLASTIC