Plastic caps

Company

Cds

pdf

In the CDS Group (www.cdssrl.it) they produce a wide range of standard plastic caps for PET bottles and for glass bottles, of the diameter from 28 mm to 50 mm. They make caps for water and juices, for carbonated drinks, dairy products and oils. The group consists of the companies such as CDS, located in Piacenza in Italy, Viroplastic beverage, located in Calenzano, near Florence in Italy, Viroplastic CZ in Czech Republic and Manufacturas Inplast, located in Spain.
The perfect union of product specificity, manufacturing process and logistics, places the company among the leading companies in the production of plastic caps for PET packaging. Designing, automated manufacturing using injection and compression technology, quality control and a fully automated packaging line ensure a smooth flow of work based on the knowledge and experience gained in the 40 years of operation.

The group offers:

- the highest level of customization: color caps, engraving and printing up to 3 colors,
- high level of support provides customers effective help in solving problems and helps to achieve the best results when using products
- continually seeking improvements in all sectors
- caps are increasingly "lightweight", with adequate efficiency and with lower costs and less
environmental impact - use of materials and colors from primary and certified companies
- studies, researches and design of innovative products
- continuous implementation of the quality system
- production flexibility according to customer needs

Products reach the highest standards of quality and safety. The group has obtained ISO 9001, BRC / IOP certificates and the company is PepsiCO compliant.

The CDS Group produces a total of 6 billion caps per year. That is 14.000 tonnes of HDPE caps and 270 tonnes of PP caps, representing more than € 40 million in annually sales. The CDS Group has customers spread across Europe, with the largest presence in Central and Eastern Europe.

More about the company you can find: CDS

Company

Viroplastic

pdf

Podjetje Viroplastic Srl Italija (www.viroplastic.it) je specializirano za proizvodnjo plastičnih zamaškov za kozmetiko, osebno higieno, za detergente in za prehrambene izdelke, tako za plastenke kot tudi za steklenice.

V podjetju so razvili tudi zamaške za jedilna olja. Naj poudarimo, da so tudi eni redkih proizvajalcev v Evropi za zamaške 18-litrskih balonov, ki se uporabljajo za hlajeno in mlačno vodo, večinoma v poslovnih objektih. V proizvodnji podjetja so specializirani tako za standardne kot tudi za prilagojene izdelke. Podjetje Viroplastic je bilo ustanovljeno leta 1982, kot hčerinska družba ob že delujočem podjetju SiLo Lorini inc., vodilnem podjetju za izdelavo orodij za pihanje in brizganje plastike. Viroplastic deluje v skladu s stalnim razvojem trga v sinergiji s podjetjem SiLo Lorini, kjer zadovoljujejo tudi najzahtevnejše stranke pri razvoju novih projektov. Zahvaljujoč stalnim izboljšavam kakovosti, primarnim ciljem družbe in zahvaljujoč izdelkom, ki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in varnosti, je Viroplastic v letu 2001 pridobil certifikat kakovosti UNI EN ISO 9001/2000. Viroplastic ima 16 strojev za brizganje 50/300 ton, od tega tri za bi-material in 4 linije za sestavljanje več različnih komponent kot so zamaški jedilnega olja, palčke za dezodoriranje, zamaški za vodo itd.

Tovarna obsega 5000 m2 pokritih površin. Za zagotovitev visoke standardne kakovosti, je proizvodna oprema v podjetu Viroplastic opremljena z visoko avtomatiziranim sistemom in vsak izdelek je predmet strogih pregledov.

More about the company you can find: VIROPLASTIC